Senior Business Risk Specialist – ‘s-Hertogenbosch

By 15 augustus 2017Senior, Vacatures

Senior Business Risk Specialist
Ben jij een overtuigende professional met 5 tot 7 jaar ervaring in Risk Management, Proces of AO/IC Consultancy, of Audit. Heb je de ambitie om een volgende stap te maken op het gebied van Risk Management en Internal Control? Dan nodigen wij jou uit om te reageren op deze vacature bij een toonaangevend Nederlands energiebedrijf.

Je nieuwe uitdaging
Je maakt onderdeel uit van het Commercial Risk Management team. Dit team bestaat uit 9 personen en wordt aangestuurd door de Manager Commercial Risk Management. Binnen het team ben je primair verantwoordelijk voor alle risk activiteiten van het cluster HQ (staffuncties, incl IT, Procument, HR en Finance). Je voert deze activiteiten uit en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de werkzaamheden van twee specialisten in je team. Daarnaast zul je als Internal Control expert betrokken worden bij diverse business topics/projecten.

In de functie zul je de volgende aandachtsgebieden hebben:
– Internal control – ondersteunen, adviseren, challengen en monitoren van de business m.b.t. interne beheersing
– Risk & issue management – analyseren, opvolgen en monitoren van geïdentificeerde (ad hoc) risico’s en issues in de business
– Risk assessments – analyseren en adviseren tbv initiatieven
– Program en project risk – adviseren, challengen, monitoren en faciliteren van de risk management functie binnen programma’s en projecten
– Strategisch risicomanagement – identificeren, analyseren en monitoren van de opvolging van strategische risico’s van de business
– Stakeholder management / business alignement
– Coachen van de junior en medior specialist

Jouw profiel
– Een relevante academische opleiding (bijv bedrijfskundig of financieel)
– 4 -7 jaar ervaring bij een accountantskantoor (bij voorkeur BIG4)
– Kennis en ervaring op het gebied van:
– Internal Control
– Strategisch, financieel en operationeel risicomanagement
– Kennis van de energiesector is een pré

Competenties en vaardigheden:
– Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een flinke dosis overtuigingskracht
– Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en weet goed tot de essentie van zaken te komen
– Je bent in staat om een helikoptervisie te combineren met nauwkeurigheid
– Je begrijpt je interne klanten maar blijft deze klanten ook uitdagen op jouw vakgebied.
– Je bent proactief, resultaatgericht en hebt een hands-on mentaliteit
– Je bent goed in samenwerken, waarbij je de voorkeur geeft aan een praktische insteek
– Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
– Uitstekende beheersing van Excel en Powerpoint is een pre

Ons aanbod
Onze opdrachtgever is een uitstekende werkgever met een prima arbeidsvoorwaardenpakket en uitdagende ontwikkelmogelijkheden. De werksfeer is open en informeel, het werkklimaat dynamisch en inspirerend. Opdrachtgever hecht grote waarde aan de juiste werk-privébalans en biedt ruime faciliteiten om jou daarin te ondersteunen. Zo bestaat de mogelijkheid om thuis te werken. Het bedrijf doet graag een beroep op je creativiteit, betrokkenheid en persoonlijke verantwoordelijkheid, welke functie je ook bekleedt.

Je nieuwe werkgever
Je nieuwe werkgever is een Nederlands energiebedrijf en actief op de internationale energiemarkt. Die markt verandert constant. Klanten zijn kritisch, de concurrentie verhevigt, er is veel aandacht voor klimaatverandering en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Al deze veranderingen vragen om inventiviteit, transparantie, sympathiek leiderschap en het waarmaken van onze beloftes. Werken bij dit energiebedrijf betekent dan ook volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een uitdagende internationale omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.

De afdeling
De Commercial Risk afdeling gelooft in een integrale aanpak. Binnen Commercial Risk Management komen de drie niveaus van risk management – operationeel, tactisch en strategisch- dan ook samen. De afdeling is ingericht naar drie verschillende clusters; Zakelijk, Consumer en HQ. Binnen deze drie clusters zijn een junior, medior en senior specialist werkzaam, die gezamenlijk de drie niveaus van risk management invullen. De focus ligt op toevoegde waarde bieden voor de business, geen lijstjes vinken of voor politie agent spelen, maar hands on risk management waarbij je daadwerkelijk verschil kunt maken.

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Senior Business Risk Specialist? Neem dan contact op met Willem-Hans Rhee via telefoonnummer 06-22240200 of stuur een email naar willem-hans@fellowfield.nl. Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook. Solliciteer dan meteen via onderstaande button en stuur ons je CV met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.