Commercial Controller – Logistics – Regio Utrecht

Om de afdeling Finance te versterken zijn wij voor de Benelux organisatie van onze opdrachtgever momenteel op zoek naar een Commercial Controller die vanuit kritische en complexe analyses het verhaal achter de cijfers gaat zoeken, en een sterke interesse heeft in Business Intelligence (BI). Als Commercial Controller rapporteer je rechtstreeks aan de CFO Benelux en maak je deel uit van de Controlling Team.

Je nieuwe uitdaging
In de positie van Commercial Controller ga nauw samenwerken met de Controlling Team binnen Finance en ligt de focus op inzicht brengen in diverse financiële cijfers op basis van complexe analyses als ook het ontwikkelen van BI tools (cijfermodellen t.b.v. analyse en/of budgettering).

Als Commercial Controller heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:
Gezamenlijk met de Controlling Team binnen Finance rapporteren van periodieke resultaten en gedegen analyses daarvan
Je ondersteunt de business aan de hand van complexe analyses met betrekking tot omzetvraagstukken: kritische en objectieve blik op omzet en het maken van omzetanalyses (o.a. gedegen marge analyses, etc.)
Trendopvolging van de omzet
Onderzoeken en verklaren omzet en fluctuaties per netwerk (controle op omzet = controle op resultaat)
Het beheren van het commerciële kostpijsmodel (en actueel houden)
Terugdringen van commerciële hiaten
Objectief toetsen en beoordelen of huidige klanten en nieuwe prospecten vanuit een omzetperspectief winstgevend zijn
Ondersteunen en opstellen van budgetten en tussentijdse forecasts
Het kritisch analyseren en rapporteren van cijfermatige afwijkingen t.o.v. budget/forecast en planning
Je draagt proactief bij aan de analyse en interpretatie van financiële bedrijfsresultaten en neemt een vooraanstaande rol in prijsstelling (omzetperspectief) en het opstellen van business cases (prijs-volume overwegingen en marge optimalisaties)
Je bent verantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus (incl. budget en forecast) waarbij je monitort en stuurt op relevante sales gerelateerde business KPI’s en verbeteracties initieert
Ontwikkelen van modellen voor financiële analyse (slim meedenken in scenario’s)
Je bent een aanjager om de doelstellingen van het management te realiseren. Ook werk je heel nauw samen met de CFO om passende financiële beslissingen te nemen aangaande commerciële raakvlakken. Je hebt dus nogal wat verantwoordelijkheid. In deze rol is het belangrijk dat je op innovatieve wijze met de organisatie kan meedenken. De organisatie zit momenteel in een fase waarbij regelmatig dagelijkse vraagstukken opduiken waar wij geen helder en passend antwoord op hebben. Daarom zijn wij op zoek naar jou: iemand die met een frisse en vernieuwde blik met ons meedenkt en tegelijkertijd met gedegen advies komt.

Jouw profiel
Minimaal HBO denk – en werkniveau, bij voorkeur in een bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting. Tevens aantoonbare ervaring in Finance en Accounting skills.
4 tot 7 jaar kennis en ervaring in het financiële werkveld opgedaan binnen een organisatie met voldoende complexiteit, affiniteit of ervaring met logistieke processen (pre)
Bij voorkeur ervaring met adviseren in changeprocessen
Gedegen en aantoonbare ervaring met Excel (ervaring met macro’s), Qlikview en overige reporting tools
Affiniteit en gedegen ervaring met data analyse
Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Het oppakken van verdere ad-hoc projecten en problemen
Ervaring op tactisch en strategisch niveau

Als Persoon herken jij jezelf in onderstaande:
Een dijk van een analytisch vermogen, kritische houding, adviesvaardigheid, overtuigingskracht, klant- en resultaatgerichtheid, zelfstandig en zelf-oplossend vermogen
Uitstekende communicatieve vaardigheden
Een vernieuwende, creatieve, innovatieve werkwijze
Je bent beschikbaar voor 40 uur per week
Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en bent in staat om te adviseren
Je hebt de instelling om je snel de inhoud en werkwijze eigen te maken. Je schuwt daarbij niet om een beroep te doen op de (interne) organisatie
Integriteit, zorgvuldigheid in handelen en transparantie zijn kernwoorden in persoonlijkheid en functioneren
Je hebt geen 9-5 mentaliteit
Je bent pragmatisch en werkt proactief
Jij blinkt uit in een dynamische en hectische werkomgeving

Ons aanbod
Een uitdagende spil-functie bij een snelgroeiende, dynamische en innovatieve onderneming. Een informele en internationale werkomgeving, marktconform beloningspakket inclusief pensioen en uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en continue leren.

Je nieuwe werkgever
Onze opdrachtgever biedt Europese leveringen via eigen distributienetwerk, gecombineerd met een aantal activiteiten in partnerlanden. Bijna 1.500 werknemers en meer dan 2.600 gecontracteerde chauffeurs werken elke nacht samen in de Europese Innight markt in 26 verschillende landen. Op het Nieuwegein kantoor werkt 140 man, waarvan 60 overhead. Met hun geografische dekking en het aantal zendingen, heeft deze organisatie binnen het Europese nachttransportnetwerk de hoogste dichtheid. Klanten hebben het voordeel van late pick-ups, vroege leveringen en de hoogste kwaliteit, gecombineerd met uitstekende after-sales services.

Bij dit bedrijf geloven ze in de kracht van samenwerken om een positief en betekenisvol verschil te maken. Hun gemeenschappelijke doel is het verbeteren van ons bedrijf door het voldoen aan de wensen van onze klanten. De teamleden werken in een omgeving die ruimte biedt voor groei en de keuze voor individuele carrièremogelijkheden bij ontwikkeling van hun vaardigheden en kennis. Ze zijn toegewijd aan het creëren van een omgeving waarin teamleden met diverse achtergronden worden gewaardeerd, uitgedaagd en erkend.

Key-values: walk the talk, together successful, trust as a fundament, be proactive.

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Commercial Controller? Neem dan contact op met Sander Burgmans via telefoonnummer 06-21703789 of stuur een email naar sander@fellowfield.nl. Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook. Solliciteer dan meteen via onderstaande button en stuur ons je CV met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.