Compliance Auditor – Amsterdam

By 27 mei 2019Vacatures

Compliance Auditor

Voor EY in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Compliance Auditor. Bij Internal Audit kom je terecht in een team in opbouw waardoor je kunt helpen bouwen en verder professionaliseren. Binnen het team is veel kennis over de EY-organisatie aanwezig en worden de werkzaamheden op een hoog niveau uitgevoerd. Dit alles maakt deze functie bijzonder uitdagend.

Je nieuwe uitdaging
Internal Audit is rechtstreeks geplaatst onder het bestuur en werkt volledig vanuit de uitgangspunten van de IPPF van de IIA. Als Senior Consultant Internal Audit draag je bij aan het uitvoeren van Internal audit onderzoeken, zowel operationele-, compliance- als bijzondere onderzoeken en het voorbereiden van de rapportages.

Als Compliance Auditor binnen de afdeling Internal Audit houd je toezicht op de naleving door de accountantsorganisatie van o.a. de Wet toezicht accountantsorganisaties. Als Compliance Auditor identificeer je leermomenten voor de organisatie als het gaat om kwaliteitsbevorderend of -belemmerend gedrag.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Compliance Auditor?
Je bent betrokken bij risico analyses en de daarop gebaseerde keuzes voor onderzoeken.
Je voert risico gestuurd compliance audits uit naar de opzet en werking van kwaliteitsprocessen en kwaliteitsbeheersingsmaatregelen. Daarbij voer je waar mogelijk deelwaarnemingen uit.
Je rapporteert jouw observaties, doet aanbevelingen op hoofdlijnen en stelt later vast welke effecten zijn bereikt.
Je werkt voor één cliënt, namelijk EY en hebt daarmee een blik in ‘de eigen keuken’, je doet steeds verschillende onderzoeken die divers zijn qua aard en inhoud.
Met jouw onderzoeken en rapporten stel je proceseigenaren en afdelingshoofden in staat hun werkzaamheden verder te verbeteren en maak je het de raad van bestuur van EY NL en de beleidsbepalers van de accountantsorganisatie mogelijk om daarbij de juiste sturing te geven.

Jouw profiel
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in ‘audit’: als controlerend accountant, compliance officer, toezichthouder, internal auditor of vergelijkbaar. Kennis van en ervaring met (intern of extern toezicht op) accountantsorganisaties en het toepasselijke wettelijke kader (o.a. Wet toezicht accountantsorganisaties) is een pre.
Afgeronde (academische) opleiding tot RA, RO, CCO/CCP, CIA óf gelijkwaardig.
Je bent een conceptueel sterke denker die in staat is concepten op heldere wijze te vertalen naar de praktijk. Je kunt goed zelfstandig werken in een klein slagvaardig team. Binnen het team ben je een toegankelijke collega en zoek je collegiaal overleg (o.a. vierogenprincipe).
Je hebt een constructief kritische werkhouding: je erkent wat er goed gaat, identificeert snel het verbeterpotentieel en bent in staat om precies aan te wijzen waar iets beter moet. In gesprekken met collega’s in de organisatie luister je scherp en ben je in staat op de relatie te verbinden en op de inhoud te overtuigen.
Je schrijft en communiceert in uitstekend Nederlands; duidelijk, gestructureerd en gericht op de beoogde ontvanger.

Ons aanbod
Ze bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden ze je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. En wat je nog meer kunt verwachten bij EY?

Ze stimuleren een gezonde privé-werk balans. Werken vanuit huis is mogelijk. Daarnaast kennen ze een flexibel verlofbeleid.
Ze bieden een omgeving met inspirerend leiderschap. Het (team) management is gericht op het inspireren van medewerkers, zowel professioneel als persoonlijk. Werken bij EY is werken bij de wereldleiders van morgen.
EY biedt je een (internationale) werkomgeving waarin je tijd- en plaats onafhankelijk kunt werken. Waarin je werkt in moderne en aangename kantooromgevingen met state-of-the-art IT voorzieningen.

Je nieuwe werkgever
EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Compliance Auditor? Neem dan contact op met Stef van Rijt via telefoonnummer 06-25483518 of stuur een email naar stef@fellowfield.nl. Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook. Solliciteer dan meteen via onderstaande button en stuur ons je CV met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.