Credit Underwriter – FinTech startup – ‘s-Hertogenbosch

In verband met de snelle groei van onze opdrachtgever, zijn wij voor hen op zoek naar een Credit Underwriter om de riskafdeling te versterken.

Je nieuwe uitdaging
Onze opdrachtgever is een van de snelstgroeiende FinTech startups van Nederland en binnenkort misschien wel Europa! Anderen praten over innovatie in de financiële sector, zij doen het! Met hun innovatieve technologie zetten ze de financiële wereld op zijn kop en helpen ze vele bedrijven – van klein tot groot – aan snel, eenvoudig en flexibel krediet.

Ondersteund door slimme software ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig beslissen over nieuwe kredietaanvragen. Je valideert de data uit modellen en voorziet hun ‘machine’ van waardevolle feedback om deze steeds weer beter te maken. Je combineert informatie uit verschillende bronnen en legt hier verbanden tussen. Ook zonder jaarcijfers creëer je voldoende comfort om tot de juiste kredietbeslissing te komen. Omdat je met enige regelmaat contact hebt met hun leads is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Je durft zowel intern als extern een duidelijk standpunt in te nemen en waar nodig vraag je kritisch door. Het is belangrijk dat je assertief bent en beschikt over een groot lerend vermogen aangezien hun technologie constant verandert en jij helpt deze slimmer te maken. Samen met je andere collega’s van het Risk team bouw je aan het risicomodel van de toekomst.

Je bent verantwoordelijk voor:
– Het analyseren van de risico’s van een krediet gebaseerd op de beschikbare data voor de aanvraag.
– Het inschatten en bewaken van het krediet- en frauderisico van prospects en klanten.
– De beslissing of een kredietaanvraag wordt goedgekeurd of afgewezen, en onder welke voorwaarden.
– De samenwerking met het sales team om samen de organisatie tot een nog groter succes te maken.
– Gevraagd en ongevraagd bijdragen aan het continu verbeteren en updaten van onze procedures en technologie.

Jouw profiel
Onze opdrachtgever is op zoek naar talent! Ze zijn op zoek naar een Credit Underwriter, maar willen ook iemand die ondernemend is en kansen ziet. Je hebt oog voor detail, bent zorgvuldig en beslist met overtuiging welke ondernemingen we wel en niet aan krediet kunnen helpen. Je bent gedreven, analytisch sterk en niet bang voor wat verandering. Je denkt en werkt op WO niveau en hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een analytische en/of financiële rol. Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, is een dik pluspunt. Je bent vastberaden om samen met hen financieren weer zo simpel mogelijk te maken.

Het aanbod
– Front-row seats bij een snelgroeiende startup.
– Een marktconform salaris.
– 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
– Goede koffie + bourgondische lunch in de gezellige binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.
– Je kennis vergroten door samen te werken in een ambitieus en enorm getalenteerd team.
– MacBook Pro en werkelijk alle gear die je nodig hebt.
– Veel teamactiviteiten, van borrel tot leuke uitjes.
– Mooi kantoor en werkomgeving in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.
– Uitstekende reiskostenvergoeding (€0,19 of 1e klas treinkaart).

Iets extra’s in gedachte? Dat is bespreekbaar!

Interesse?
Geïnteresseerd in de functie van Credit Underwriter? Neem dan contact op met Sander Burgmans via telefoonnummer 06-21703789 of stuur een email naar sander@fellowfield.nl. Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook. Solliciteer dan meteen via onderstaande button en stuur ons je CV met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.