Internal Auditor – Netbeheerder – Rotterdam

Ben jij een Internal Auditor die zich profileert als ‘Business Partner’ en een bijdrage levert aan de verbetering van de organisatie? Wil jij alle aspecten van de organisatie leren kennen en met verschillende mensen op verschillende niveau’s in aanraking komen?

Je nieuwe uitdaging
De Internal Audit afdeling is verantwoordelijk voor de operationele, financieel georiënteerde, compliance en IT audits binnen de organisatie. De voornaamste werkzaamheden van Internal Audit bestaan uit het beoordelen van de effectiviteit van de geïmplementeerde beheersmaatregelen en de beheersing van de belangrijkste risico’s. Verder participeert Internal Audit in strategisch relevante projecten binnen het bedrijf.

Je gaat werken in een jong team van 5 resultaatgerichte professionals die met elkaar samenwerken op basis van een open cultuur en platte organisatiestructuur. Vakkennis staat hoog in het vaandel. De ontwikkelingen binnen de sector en op het gebied van Governance, Risk en Compliance worden nauwlettend gevolgd. De werkwijze van onze opdrachtgever is afgestemd op de kwaliteitseisen vanuit de diverse beroepsorganisaties en de ambitie is om dit jaar de afdeling te laten certificeren (IIA).

Je bent verantwoordelijk voor:
Zelfstandig en in teamverband uitvoeren van complexe audits conform het audit jaarplan, binnen gestelde budgetten en volgens interne en internationale auditstandaarden;
Opstellen van auditplannen en normenkaders als basis voor deugdelijke, objectieve oordeelsvorming;
– Opstellen van rapportages ten behoeve van het rapporteren aan de auditee en de opdrachtgever;
– Opstellen van een controledossier wat voldoet aan de interne kwaliteitseisen;
– Objectief en onafhankelijk beoordelen van betrouwbaarheid van bedrijfsprocessen, financiële informatie en uiteenlopende, specifieke onderwerpen;
– Pro-actief meedenken op het gebied van procesoptimalisatie, interne beheersing en risicomanagement;
– Adviseren van managers en directies t.a.v. risicomijdende maatregelen naar aanleiding van de bevindingen van de audit;
– Het signaleren van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied en deze vertalen naar voorstellen tot verdere professionalisering van de afdeling.

Jouw profiel
Heb jij naast inhoudelijke kennis voldoende oog hebt voor de relatie met medewerkers binnen de organisatie? Beschik je over humor, drive en ambitie om samen met jouw collega’s het beste resultaat te leveren voor onze stakeholders? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Als Internal Auditor beschik jij over:
Een afgeronde wo-opleiding, aangevuld met een postdoctorale opleiding (RA) en bij voorkeur een CIA-certificering. Een afgeronde tweede postdoctorale opleiding (RE, RO) is een pré maar niet noodzakelijk;
– Minstens 5 jaar relevante auditervaring bij een groot accountantskantoor. Ervaring binnen Internal Audit is een pré maar niet noodzakelijk;
– Eigen initiatief en het vermogen je weg te vinden in een matrix organisatie en resultaat te leveren;
– Goede analytische, project management en probleem oplossende vaardigheden;
– Ervaring in energiesector/netwerkbedrijven en/of sterk technische organisaties is een pré;
– Affiniteit en/of ervaring met data-analyse technieken en IT applicaties (o.a. SAP);
– Een open leergierig houding waarbij integriteit en respect voor anderen centraal staat;
– Uitstekende sociale vaardigheden voor het werken in teamverband en het onderhouden van een goede relatie op alle niveaus.

Ons aanbod
Een dynamische en inspirerende werkomgeving op een toplocatie in Rotterdam waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, zo kun je namelijk plaats- en tijdonafhankelijk te werk gaan met een eigen business laptop en smartphone. Reizen met het openbaar vervoer is een goede optie, al helemaal met de NS Business Card die je van je werkgever krijgt.

Professionaliteit en een gedreven, resultaatgerichte instelling worden niet alleen gewaardeerd maar ook beloond. Naast een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je ook ruimte voor doorgroei en stimulering van inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Ook wordt je ondersteund als je op eigen initiatief trainingen en opleidingen wilt volgen.

– Je Salaris wordt, afhankelijk van kennis en ervaring, max € 6.000,- bruto per maand als je 40 uur per week werkt.
– je krijgt per jaar 20 vakantiedagen plus een Flexbudget. je kan hiermee extra vrije dagen kopen, kiezen voor extra salaris of dit juist gebruiken als aanvulling van je pensioen. 18%.
– Je bouwt prima pensioen bij het ABP op, waarvan 70% van de premie wordt betaald door het bedrijf.
– je hebt allerlei trainings- en opleidingsmogelijkheden, want ze investeren graag in jou.
– Je gaat genieten van een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk, maar thuis ook.
– Je krijgt een laptop en smarthphone, maar kan ook kiezen voor Bring Your Own Device. Dat is wat duurzamer.
– Je mag onbeperkt reizen met het openbaar vervoer met een OV vrij-abonnement. Komt je met de auto, dan ontvang je een reiskostenvergoeding.

Je nieuwe werkgever
Je gaat werken bij een netbeheerder waar professionaliteit en resultaatgerichtheid worden beloond. Als Internal Auditor bij deze netbeheerder werk je in een dynamische wereld waar kwaliteits- en veiligheidseisen iedere dag verder evolueren. Je werkt op een ‘state of the art’ auditafdeling waar professionaliteit, integriteit en veranderingsgezindheid hoog in het vaandel staan.

Of je nu een klus zelfstandig oppakt of in teamverband: geen audit is hetzelfde, je levert altijd perfect maatwerk. Zo bescherm je onze opdrachtgever optimaal tegen het brede scala aan risico’s waar een energieke organisatie tegenaan kan lopen.

Interesse?
Geïnteresseerd in deze functie? Neem dan contact op met Stef van Rijt via telefoonnummer 06-25483518 of stuur een email naar stef@fellowfield.nl. Wil je meteen solliciteren? Dat kan ook. Solliciteer dan meteen via onderstaande button en stuur ons je CV met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.